1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Річки.

Жовківський.

Церква Успения Пр. Богородиці. 1920.

Найдавніші згадки про церкву походять з 1578 року. Попередня дерев’яна церква з 1716 р. занепала у 1880-х pp. В 1890 р. стараннями о. І. Михальчука завершено будову нової дерев’яної, яку провели Григорій Теловець та Дмитро Пончек і Іван Дацко. Церкву прикрасив олійним живописом Фелікс Заблоцький. Вона згоріла під час першої світової війни. У 1920 р. на її місці зведена невелика тризрубна безверха дерев’яна церква. По другій світовій війні стояла зачиненою до 1989 р. У 1983 р. в ній влаштували сільський краєзнавчий музей.

«Червона Русь». – Львів, 1890, № 267.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 457.