Церква Покрови (стара)

Вілька-Роснівська. Церква Покрови пр. богородиці

Дерев’яна церква, зведена в 1806 році на місці давнішої, проданої до Вільшаниці. Була цікавою будівлею галицького тину. Складалася з ширшої квадратової нави, вужчого прямокутного бабинця й рівноширокого бабинцю прямокутного вівтаря. Над навою на низькому світловому восьмерикові здіймалася велика шоломова баня з ліхтарем і маківкою. Вищий зруб вівтаря покривав трисхилий дах. Нижчий зруб бабинця був покритий двосхилим причілковим дахом, схили якого плавно переходили в широке піддашшя, що оперізувало споруду. Піддашшя спиралося на профільовані випусти вінців зрубів. Розібрана в 1913 році у зв’язку з будівництвом нового, мурованого храму.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 730.