2007 р. У Кіровоградській області відновлять церкву ХІХ століття

Дата: 09.08.2007

Міністерство регіонального розвитку і будівництва України відновить Свято-Хрестовоздвиженську церкву в селі Розумівка Олександрівського району Кіровоградської області.

Як повідомили в прес-службі Мінрегіонбуду, міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба побував на об’єкті реставрації Свято-Хрестовоздвиженської церкви, – передає «УНІАН».

Свято-Хрестовоздвиженська церква була побудована в середині ХІХ століття на місці поховання генерала Миколи Раєвського, чоловіка внучки Михайла Ломоносова, і була фамільним склепом сім’ї Раєвських. Проте церква не зберегла свого первозданного вигляду, оскільки в 1965 році був знищений центральний світловий купол, дзвіниця, огорожа з гранітними опорними стовпами.

Церкву перетворили спочатку в зерносховище, а пізніше – в склад отрутохімікатів. Тому сьогодні Мінрегіонбуд узяв на себе зобов’язання відновити церкву, повернути їй первозданний вигляд і внести Свято-Хрестовоздвиженську церкву в туристичний маршрут Кіровоградської області.

Оглядаючи об’єкт, Яцуба повідомив, що на його реставрацію з державного бюджету виділено 2,4 млн. грн. Також міністр відвідав Кіровоградський драматичний театр, будівля якого реставрується.

Джерело: «ForUm»