Черленківський замок

Аерофото опубліковано 27.09.2019 р.

Черленківський замок 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Черленківський замок (башта) 16 – 18 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

ЧЕРЛЕНКОВСКИЙ ЗАМОК, XVI-XVIII вв. Замок дошел до нашего времени в руинах. Частично сохранились башня, фундаменты прямоугольного здания, подземные ходы. Башня, сложенная из гранита и красного кирпича, шестигранная в плане, двухъярусная, без завершения, оштукатурена, углы рустованы. Оконные проемы второго яруса растесаны в начале XIX в. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 2, с. 34].