1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Семирівка.

Яворівський.

Церква св. Івана Богослова. 1718.

Дерев’яна тризрубна двоверха церква збудована у 1718 р., як свідчать написи на одвірках південних дверей: «ANNO DOMINO 1718», за стараннями пароха Олекси Пісуляка. У тому ж році отримала ерекційний акт від Петра Єжи Пребендовського. Бабинець, ймовірно пізнішого походження, та нава вкриті чотирисхилими наметами з одним заломом. В церкві зберігся сучасний їй чотириярусний іконостас та вівтарі. Поряд з церквою – дерев’яна двоярусна дзвіниця 1846 р. З 1960 по 1989 р. церква стояла зачиненою, реставрована у 1989 р. з добудовою мурованих бокових рамен, що спотворили її вигляд.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 84.

Памятники градостроительства и архитектуры Украинской ССР. – Киев, 1985. – Т. 3, с. 234.