Церква св.Параскеви

Церква св.Параскеви згадується з 1740 р. – дерев’яна. Нова церква збудована в 1777 р. – дерев’яна триверха споруда. За переказом, первісно вона знаходилась на цвинтарі в м.Могильові. Стіни церкви зовні були отиньковані, тому було враження, що дерев’яні верхи стоять на кам’яних стінах. Дах гонтовий. Кам’яний притвор з заходу прибудовано пізніше. Іконостас зроблено одночасно з церквою. Розписи стін виконані в 1867 р. Богослужіння в ній припинили в 1896 р. через ветхість споруди.

Дзвіниця збудована окремо від церкви, перший ярус – кам’яний, другий – дерев’яний. Крита гонтою. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7; Сецинский Е.И. Исчезающий тип деревянных церквей Подолии. – Каменец-Подольский: 1904 г., с. 19 – 22; Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 249].

Церква св.Параскеви збудована у 1777 р. – дерев’яна триверха; за переказом, збудована з матеріалу старої цвинтарної церкви, купленої у Могилеві. Спочаку буда покрита соломою; багато разів ремонувалась, зроблено гонтовий дах. Закрита через ветхість у 1896 р. У 1901 р. збирали кошти на нову церкву [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 713].