2011 р. У Криму горів храм УПЦ МП

Вчора увечері, 4 грудня, в селі Сонцегорськ Алуштинського району Криму горів храм святого великомученика Георгія Переможця Української церкви Московського патріархату.

Як повідомили у Міністерстві надзвичайних ситуацій, пожежа почалася близько 22:00 на вулиці Коцюбинського.

“До місця пригоди виїхали відділення місцевої пожежної охорони селища Рибальське і 37-ої державної пожежної частини міста Алушти”, – розповіли у МНС.

Наголошується, що на момент прибуття пожежників горіла купольна частина храму, від якої вогонь швидко поширився по внутрішньому дерев’яному облаштуванню кам’яної будівлі.

“Пожежу ліквідували за 50 хвилин”, – зазначили рятувальники.

Згідно з повідомленням, вогнем практично повністю знищені старовинні ікони, стіни, балки і перекриття.

“Жертв і постраждалих немає”, – зазначили у МНС. Повідомляється, що в суботу, напередодні пожежі, в храмі проводилося ранкове богослужіння, після закінчення якого священик закрив храм і пішов додому.

“Попередньо встановлено, що вогнище займання знаходилося у вівтарі. Фахівці розглядають кілька версій причини пожежі, серед яких коротке замикання електропроводки і підпал”, – додали у МНС.