2009 р. Монастир Сурб Хач в Криму залишиться під юрисдикцією Вірменської апостольської церкви

Дата: 15.12.2009

Монастир Сурб Хач (Святого Хреста) в Криму продовжить залишатися під юрисдикцією Української єпархії Вірменської апостольської церкви. Про це заявив голова Верховної ради Криму Анатолій Гриценко під час телефонної бесіди з католікосом всіх вірмен Гарегіном ІІ.

«Голова Верховної ради Автономної республіки Крим запевнив його святість, що жодної зміни статусу монастиря не буде, і Сурб Хач продовжить знаходитися під юрисдикцією Української єпархії Вірменської апостольської церкви як споруда духовно-церковного значення», – подає агентство «Новини-Вірменія» з посиланням на прес-службу першопрестольного святого Ечміадзіна.

Відповідно до рішення Гарегіна ІІ настоятелем монастиря, а також кримським вікарієм Української єпархії Вірменської апостольської церкви призначений єромонах Айрік Ованнісян.

Як інформувала РІСУ, попередньо у ЗМІ з’явилася інформація про те, що монастир Сурб Хач після реконструкції може стати відділом Кримського етнографічного центру.

Вірменський монастир Сурб Хач – пам’ятка державного значення. Середньовічному вірменському монастирю Сурб Хач (1358 р.) 2008 року виповнилося 650 років.

Джерело: РІСУ