Церква св.Георгія

Церква св.Георгія

Церква св.Георгія 1894 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 115].

Риси готичного цехового живопису особливо яскраво та виразно виявилися в храмовій іконі «Юрій Змієборець» із села Ступниця (перша половина XVI ст., Старосамбірщина). [Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2, с. 246]

Дерев’яна церква св.Юрія 1894 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 106.].

с. Ступниця.

Дрогобицький.

Церква св. Юрія. 1894.

В 1507 р. вже існувала парафіяльна церква. Стара дерев’яна, розташована на території колишнього монастиря, що існував тут в урочищі Монастир, була збудована на початку 18 ст. У 1894 р. збудована існуюча дерев’яна, хрещата одноверха церква з укороченими боковими раменами, увінчана над середхрестям високим восьмериком з шоломовою банею.

«Діло». – Львів, 1894, № 261.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 315.