Є.В.Тиманович

Загальний вигляд зі сходу. Джерело: Пам’ятки архітектури і містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., альбом, с. 60 (фактично це кадроване фото з ПГА).

Башта Коррадо Чікало - єдина чотиристінна башта в першому ярусі оборони. У плані – квадрат (5,8:5,8 м). Перший ярус – глухий (очевидно, був складом зброї та спорядження). По чотирьох боках верхніх ярусів розташовані бійниці. На західній стіні була дошка з латинським написом: “Цю будівлю споруджено під час правління шляхетного й могутнього мужа пана Коррадо Чікало, високоповажного консула й коменданта Солдайї, 1404 року в десятий день травня”. Під час розкопок 1971 p. виявлено підмурки стіни, яка йшла від башти в напрямку цитаделі. Очевидно, до генуезців башта Коррадо Чікало була останньою на північно-східному відтинку оборони.

Джерело: Пам’ятки архітектури і містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., с. 72 – 73.