Церква св.Георгія

Церква св.Георгія

Розмір зображення: 596:800 піксел

Дерев’яна церква св.Георгія збудована у 1740 р. Нова церква збудована у 1753 р. – дерев’яна триверха. У 1848 р. прибудовано паламарню, ризницю, два приділи, зроблена шалівка, окремо від церкви збудо вана дерев’яна дзвіниця. В 1863 р. зроблено залізний дах. Дзвіниця розібрана у 1902 р.

Дерев’яний собор св.Георгія 1753 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 134].

Церква Юрія 1753 р. (дерев.). Зруйнована [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Таращанський собор Св.Георгія побудовано в 1753 р. замість старої грабової церкви, 1740 р., яка мала 80 дворів прихожан. [Похилевич Л.И. Сказания о населённых местностях Киевской губернии. – К.: тип.КПЛ, 1864 г.].

Православний камінний собор Св. Георгія був побудований в кінці 19 ст., а однойменний дерев.собор став приписною церквою до нього. Обидва зруйновані. [Примітки Н.Галич, 2005 р.].