Каплиця Успіння (Свейковських)

Фото Андрія Бондаренка, опубліковано 3.05.2018 р.

Католицька каплиця [Географическо-статистический словарь Российской империи / Семёнов П.П. – Спб.: 1873 г., т. 5, с. 110]. Католицька каплиця згадана у 1855 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 139].

Капличка поч. 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Каплиця поч. 19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Начало XIX в. Расположена в центре города. По внешнему облику напоминает античный храм простильного типа, Перед входом – четырехколонный ионический портик. Здание отличается высокой профессиональной техникой строительства и тонко прорисованными деталями. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1983 г., т. 1, с. 144]

Максим Рітус Спадщина. Тетіїв. Каплиця Успіння Пресвятої Діви Марії (22.11.2018 р.)