Меморіальний комплекс (2)

Маргарита Міленкова, Ольга Аленич

Меморіальний комплекс: Братська могила радянських воїнів, 1941; Пам’ятний знак на честь загиблих воїнів-земляків, 1968 (іст). Вул. Мічуріна (колишнє с. Наумівка).

Поховано 26 радянських воїнів, серед яких – воїни з підрозділів 40-ї армії та воїни 121-ї повітряно-десантної бригади, які загинули в оборонних боях за село у жовтні 1941. Відомі прізвища 17 загиблих.

У 1968 на могилі встановлено залізобетонну скульптуру воїна і партизанки /2,65 м/ з меморіальним написом на чоловому боці цегляного постаменту /3,05 м/. На могилі встановлено бетонну плиту з написом та прізвищами загиблих.

У тому ж році по обидва боки від братської могили на бетонних основах встановлено дошки з написами та прізвищами 59 воїнів-земляків, які загинули на фронтах громадянської і Другої світової війн. Автори – ск. Б.Гольдрін, В.Ткаченко.

[Центральний архів Міністерства оборони Російської Федерації, ф. 395, оп. 9136, спр. 30, арк. 41; Паспорти військових поховань Сумського обласного військкомату. Облікова картка № 368.]

Джерело: Звід пам’яток історії та культури України. . – К.: 2017 р., с. 579.