Садибний будинок

Садибний будинок

Будинок лісництва 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с. 34].

Будинок лісництва в Радванці 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Садибний будинок кін. 16 ст. у Радванці (вул.Дьєндеші, 8) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Наиболее древним памятником гражданского строительства в Ужгороде является дворец-усадьба XVI-XVII веков в стиле барокко, расположенный в пригороде Радванке. Это небольшое одноэтажное здание с двухъярусной крышей и выступающим на фасадной стороне ризалитом. В этом доме родился известный венгерский поэт Ст. Деньдеши. [Поп И.И., Поп Д.И. В горах и долинах Закарпатья. – М.: Искусство, 1971, с. 35].