Церква св.Пантелеймона

Церква св.Пантелеймона 1890 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 237].

Дерев’яна церква св.Пантелеймона 1890 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 122].

с. Турочки Вижні (Вижній Турів).

Турківський.

Церква св. Пантелеймона. 1890.

Попередня невелика дерев’яна церква Втечі до Єгипту Пр. Богородиці походила, ймовірно, з початку XVIII ст., бо у 1803 р. визначена як близька до руїни. У 1890 р. на її місці зведено існуючу дерев’яну тризрубну триверху будівлю. Зі спільного для всіх об’ємів багатосхилого даху виростають над кожним простором двозаломні восьмерикові вежі, увінчані ліхтарями і маківками. Стояла j зачиненою у 1960 – 1989 pp.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 159 Галицька фінансова прокуратура, опис 9, справа № 2151, 2152.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 694.

Довідка на сайті