1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Висоцько Вижнє (Верхнє Висоцько).

Турківський.

Церква св. Миколи. 1890.

У 1507 р. в селі вже існувала парафіяльна церква. У 1707 р. вона отримала ерекційний акт. Попередня дерев’яна будівля і дзвіниця згоріли 15 лютого 1885 р. У 1890 р. на її місці старанням о. Віктора Кордасевича збудована нова мурована, хрещата в плані, одноверха церква. Проект триверхої споруди виконав архітект Іван Левинський, на одноверху перероблена будівничим Мечиславом Білявським. Мулярські роботи Франца Ланцуцького. Церкву розмалював Теофіль Копистинський, іконостас роботи сницера Сокульського. Кошти на її будівництво дав уродженець села, одеський купець Василь Верига Височанський-Петрушевич. У 1954 – 1989 pp. церква стояла зачиненою.

Львівська наукова бібліотека ім. В.Стефаника. Відділ мистецтва, фонд Народний дім, № 5.

«Діло». – Львів, 1885, № 24.

Дмитро з Остри. Василь Височанський і нова церква в Висоцьку Верхньому. // «Русское слово». – Львів, 1892. – Ч. 29-37.

«Новий пролом» – Львів, 1887, № 467.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 94 – 95.