Розмір зображення: 800:591 піксел

Рисунок Наполеона Орди. Ліворуч – костел св. Станіслава, вище – церква Вознесіння. Від неї праворуч – палац, далі направо – руїни кляштору кармелітів.

Widok ogólny z pałacem Wiśniowieckich, cerkwią p.w. Wniebowzięcia Pańskiego, kościołem parafialnym p.w. św. Stanisława i ruinami kościoła i klasztoru pokarmelickiego. Cerkiew z trzema kopułami, kościół parafialny jednonawowy z transeptem. 1862 – 1876. Napis: Wiszniowiec rzeka Horyń; napis na podkładzie: Wiszniowiec, – widok ogólny. Wołyń.

Rys. ołówkiem podmalowany akwarelą, 20,5x28.

III-r.a. 4286 (Teka Wołyń). [Katalog rysunków architektonicznych ze zbiorów Muzeum narodowego w Krakowie. 1. Rysunki Napoleona Ordy / Opracowały Zofia Kucielska i Zofia Tobiaszowa. – Warszawa: Państwowe wydawnictwo naukowe, 1975, Nr. 823]