Садиба Вишневецьких

Палац та парк 1720 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 84].

Палац 18 ст. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Палац та парк 1720 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Палацовий комплекс 1640 – 1720 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Первісний замок, якого стосується згадка 1395 р., знаходився на правому березі р.Горинь у с.Старий Вишнівець. Замок на лівому березі Горині збудовано в 1640 р. Палац збудував Михайло Сервацій Вишневецький в 1720 р. [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

В 1787 р. варшавський маляр Вінцент Лесерович виконав театральні декорації для вистав з нагоди відвідання Вишневецького замку королем Станіславом-Августом [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 142].