2011 р. У Вишнівецькому палаці облаштують готельні номери

Дата: 24.02.2011

Знаменитий Вишнівецький палац – колишню резиденцію останніх представників князівського роду Вишневецьких – має бути відновлено до 20-ї річниці Незалежності України. Про це під час робочої поїздки сказав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.

Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, сьогодні у Вишнівці тривають відновлювальні роботи. На першому поверсі палацу встановлено вікна, проведено опалення та освітлення.

“Багато чого вже зроблено, та це тільки початок, нам ще потрібно облаштувати дорогу до палацу, повністю виконати внутрішні ремонтні роботи”, – зазначив Валентин Хоптян.

Керівник області також запропонував спорудити перед палацом пам’ятник Байді Вишневецькому. Таку ініціативу підтримав генеральний директор Національного заповідника “Замки Тернопілля” Анатолій Маціпура: “У нас є дані, що колись тут був пам’ятник святому, та ідея увічнити Байду Вишневецького – дуже хороша”.

Директор заповідника додав, що планується облаштувати в палаці кілька кімнат під готель. Сьогодні триває пошук інвесторів, які взялися б за цей проект.

Джерело: “Музейний простір України”