Савинці с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1542 р. Піп згадується в 1578, 1583 рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 503].

Село розташовано на р.Студениця.

Церква св.Іоанна Предтечі – дерев’яна, діяла в кінці 18 ст. – 1841 рр. (поки діяв костел). [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7]

Церква св.Параскеви відома з 1721 р. – дерев’яна, згоріла в 1783 р. Нова цегляна церква будувалась на новому місці в 1783 – 1787 рр., пізніше закінчена як костел. В 1841 р. костел закрито, приміщення повернуто у православну церкву св.Миколи. Кам’яна дзвіниця збудована в 1867 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 503 – 504].