2009 р. Австрійські громадські організації готові підтримати замки Закарпаття

Дата: 23.03.2009

Сьогодні, 23 березня, голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші та голова обласної ради Михайло Кічковський провели зустріч з учасниками австрійського інформаційно-інвестиційного туру «Замки Закарпаття». Йшлося насамперед про обмін досвідом у сфері збереження культурних пам’яток та використанні альтернативних видів енергії,- повідомили в Управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Делегація з Австрії, керівником якої є граф Даміан Шенборн, планує цього тижня відвідати визначні культурно-архітектурні пам’ятки нашого краю, в першу чергу середньовічні замки. Під час зустрічі з керівництвом області представники інформаційно-інвестиційного туру «Замки Закарпаття» відзначили туристичний потенціал краю, який, на їх думку, необхідно використовувати для популяризації Закарпаття в європейських країнах. Граф Даміан Шенборн констатував, що в цьому плані Закарпаття може розраховувати на підтримку громадських організацій Австрії.

Ще одна тема, яка стала предметом обговорення під час зустрічі, стосувалася використання альтернативних джерел енергії. В першу чергу це стосується будівництва малих гідроелектростанцій та використання як палива відходів деревообробної галузі.

«Держава всіляко підтримує розвиток вітрової енергетика та використання деревини як палива, – відзначив граф Шенборн. – У зв’язку з обмеженими запасами нафти та газу, цьому напряму і надалі надаватиметься пріоритет».

Представники австрійської делегації запропонували використати австрійський досвід розробки регіональних програм розвитку, де в комплексі передбачено і розробка та використання альтернативних джерел енергії.

«Західна інформаційна корпорація»