Сонячне с

Історичні адміністративні поділи

Новозбудоване (1986 р.) село Сонячне [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1987 р. – К.: 1987 р.].

Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 15 травня 1986 року присвоєно найменування новозбудованим населеним пунктам у Запорізькій області: поселенню центральної садиби Української дослідної станції науково-виробничого об’єднання олійних культур – селище Сонячне.

Рішенням виконкому Запорізької обласної ради від 22 липня 1986 року взято на облік: у Запорізькому районі селище Сонячне і підпорядковано його Широківській сільраді.

Плешивенко А.Г., Тихомолова И.Р., Попандопуло З.Х. . – “Археологічні дослідження в Україні в 1994-1996 роках”, К., 2000 р., с. 130 – 131. [Курганна група]