Пам’ятний знак

Олена Бєлашова, Валерій Бєлашов

Пам’ятний знак на честь загиблих воїнів-земляків, 1971 (іст). З лівого боку вул. Хутірської, у сосновому бору.

На фронтах Другої світової війни загинуло 29 мешканців села.

У 1971 на честь загиблих воїнів-земляків на масивному цоколі встановлено обеліск у формі триступінчатої залізобетонної піраміди /5,1 х 2,0 х 0,8 м/з зіркою на верхівці. У середній частині обеліска /цоколь – 4,0 х 4,0 х 1,0 м/ закріплено металеву дошку з написом і прізвищами загиблих. У верхній частині – дати «1941-1945», нижче – рельєфний напис.

[Книга Пам’яті України. Сумська область. У 14 т. – Суми, 1995. – Т. 4. – С. 363, 366, 369, 372, 373 – 374, 378; Районний архів Глухівської райдержадміністрації Сумської 1447області. Спогади Шрамченко М. Г., ветерана праці, колишнього бригадира колгоспу «Україна» с. Сваркове, 2006.]

Джерело: Звід пам’яток історії та культури України. . – К.: 2017 р., с. 425.