Коростень м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 945 р., потім кін.14 ст. Замок Межвинських збудовано в 1586 – 1589 рр. В 1598 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР: Житомирська область. – К.: 1973 р.].

Верховна Рада України постановляє (13.07.2000, № 1915-ІІІ): Включити в межі міста Коростень Житомирської області селище Мирний площею 27,0 гектарів, село Житомирське площею 87,5 гектара, село Чолівка площею 109,3 гектара Поліської сільської ради, село Чигирі площею 180,1 гектара Чигирівської сільської ради Коростенського району та затвердити межі міста загальною площею 3385,1 гектара.

Верховна Рада України постановляє (11.03.2014, № 866-VII): 1. Змінити межі міста Коростень і Коростенського району Житомирської області, збільшивши територію міста на 845,70 гектара земель, у тому числі за рахунок 32,10 гектара земель, що знаходяться у віданні Бехівської сільської ради, 376,61 гектара земель – Поліської сільської ради та 436,99 гектара земель – Хотинівської сільської ради Коростенського району, та затвердити територію міста Коростень загальною площею 4230,84 гектара і територію Коростенського району загальною площею 172619,43 гектара. 2. Встановити межі міста Коростень та відповідні межі Коростенського району Житомирської області згідно з додатком.

Денисюк В.Л. . – “Археологічні дослідження в Україні в 1994-1996 роках”, К., 2000 р., с. 33 – 35.

У Коростені поставили пам’ятник Добрині Микитичу (27 Сер 2012)

24 серпня до Дня міста та в рамках святкування Дня Незалежності України парк імені М. Островського поповнився ще одним цікавим експонатом — пам’ятником Добрині Микитичу. Творець пам’ятника – скульптор Ігор Зарічний…

Список літератури – на сайті «».