Церква Воздвиження

Церква Воздвиження

Розмір зображення: 800:521 піксел

Церква Здвиження збудована в 1730 – 1732 рр. – дерев’яна триверха споруда, мала середній верх восьмигранний, бічні – чотиригранні. Розібрана за ветхістю в 1866 р.

Нова церква збудована в 1862 – 1866 рр. – дерев’яна одноверха хрещата споруда, крита залізом. Дзвіниця збудована окремо від церкви в 1884 р., покрита гонтою. На ній є дзвони з датами 1719, 1732, 1885, 1886 рр.

Окрім старого дзвона, є додаткові дані про існування церкви до 1730 р. – це могильний пам’ятник біля церкви з датою 1700 р. та згадки про попа у джерелах з 1718 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 474; Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7 с. 400 – 403].