Бережанка с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 17 ст. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 400].

За 1.5 версти на захід від села знаходився курган діаметром до 6.5 м. При його розорюванні траплялись кістки людей. За переказом, тут поховані християни, що їх наздогнали і побили татари [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 400].

Село розташовано на р.Жванчик.

В 1905 р. поруч (1.5 версти) існувало окреме село Видра Чемеровецька [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд.губ.стат.комитета, 1905 г., с. 7].