2007 р. Унікальні стародруки – гордість Бродівського краєзнавчого музею

Дата: 13.07.2007

У Бродівському історико-краєзнавчому музеї працює спеціаліст з Державного архіву у Львівській області, складаючи описові статті оригінальних документів, що є у фондах Бродівського музею, для двотомника «Архівні установи України». Про це сьогодні, 13 липня, повідомив кореспондент ЗІКу.

За словами начальника відділу формування Національного архівного фонду і діловодства Державного архіву Львівської області Марії Рудої, Бродівський музей має чим привабити туристів: це три стародруки, зокрема «Євангеліє» першої половини 17 ст, «Апостол», 1654 року видання, два томи творів відомого польського письменника, вихідця з Бродів – Коженьовського, які належать до польського періоду, і одне з них – прижиттєве видання автора.

Є тут і оригінал праці Садока Баронча, багато цікавих документів польського і німецького окупаційного періодів. А от для тих, хто цікавиться історією післявоєнної України, вартим уваги буде звіт про перебіг виборів до Верховної Ради УРСР за 1946 рік.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»