Церква св.Трійці

Церква св.Трійці

Розмір зображення: 800:520 піксел

Церква св.Трійці 1726 р. і дзвіниця (вул.Я.Галана, 26) [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 321].

Церква розташована в центрі міста на головній вулиці (вул.І.Франка, 10 – в Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г. помилкова адреса). Вівтарем вона орієнтована до вулиці. Дзвіниця надбудована над бабинцем. на схід. Головний вхід на обійстя – зі сходу. Дзвіниця розташована на південний захід від церкви. Спостереження М.І.Жарких, 16.08.1988 р.

Дерев’яна церква св.Трійці 1744 р. на Великих Фільварках [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 102].

Довідка на сайті

Довідка на сайті