Церква Успіння (нова)

Ділове. Церква Успіння пp. богородиці. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 727.

Ділове

Церква Успіння пр. богородиці. 1992. (УПЦ)

У 1992 р. в Діловому неподалік стародавньої дерев’яної церкви, на місці, де колись була фара, закінчено будівництво великого цегляного храму.

Нава з притворами та вівтарною частиною утворює хрещату композицію, увінчану банею на восьмистінному барабані. На західному фасаді височіє барокова вежа. Довжина і висота храму становить 29 м, ширина – 18 м, висота стін – 7 м.

Кошти на будівництво збирали прихожа -ни. Жертовністю відзначилися Олексій Костич та Василь Пекарюк.

План церкви склали місцеві майстри Микола Матчук та М. Кравчук, а Матчук очолив також будівництво. Основними будівельниками були М. Глеб, В. Боднар, П. Боднар, М. Боднар. Багато зусиль до спорудження доклали голова церковної громади М. Копелюк, куратори М. Романюк та М. Савчук. Іконостас перенесли із Петропавлівської церкви села Ділового.