Верхнє Водяне с

Рум. Apșa de Sus, угор. Felsőapsa.

Згадки: 1387: Felsewabsa, 1390: Felsewapsa, 1403: utraque Apcha, 1406: superior Apcha, 1415: Felsew-Apsa, 1480: Felseo-Apsa, 1725: Felső Apsa, 1773: Superior Apsa, Felső Apsa, Apsa dgye Szusz, Apsu Verchnyu, 1808: Apsa (Felső-), Apsa dgye szusz, 1828: Apsa (Felső), Werchnya Apsu, 1838: Felső-Apsa, 1851: Felső-Apsa, 1877: Apsa (Felső-), 1913: Felső Apsa, 1925: Horní Apša, Vyžni Apša, Vyšní Apša, 1930: Apša Vyšni,1944: Felsőapsa, Вышня Апша, 1983: Верхнє Водяне, Верхнее Водяное.

Указ Президії ВР УРСР від 25 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Закарпатської області»: село Верхня Апша Рахівської округи іменувати село Верхнє Водяне.