2010 р. Залишки старосамбірського «Замку Гербуртів» увійдуть до Державного…

2010 р. Залишки старосамбірського «Замку Гербуртів» увійдуть до Державного історико-архітектурного заповідника «Галицька корона»

Дата: 07.07.2010

Цегляні залишки колись знаменитого замку Гербуртів, що біля м. Добромиль Старосамбірського району Львівської області, будуть внесені до списку дев’ятьох замків, які в області утворять Державний історико-архітектурний заповідник «Галицька корона». Про це сьогодні, 7 липня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Нагадаємо, що відповідно до доручення Президента України, Львівська ОДА до 15 липня повинна підготувати пакет документів по створенню Державного історико – архітектурного заповідника, назва якого «Галицька корона». Він підпорядковуватиметься Міністерству регіонального будівництва.

На думку глави держави, це дозволить захистити історичні пам’ятки області від природних руйнувань, зберегти ці унікальні споруди для майбутніх поколінь, відкрити до них туристичні маршрути і забезпечить своєчасне фінансування проведення в них реставраційних робіт.

Джерело: “Західна інформаційна корпорація”