Церква Благовіщення

Церква відома з [1765] р. [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 247; Географическо-статистический словарь Российской империи / Семёнов П.П. – Спб.: 1873 г., т. 4, с. 337; Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 66]. Церква Благовіщення була у 18 ст. Згідно з візитами 18 ст., її 7 разів спалювали татари. Час її побудови невідомий, кам’яні стіни завтовшки 1 саж. (2.13 м). Раніше церква була чотириверха; ці верхи видно зсередини. Ззовні видно тільки один верх з дерев’яною надбудовою, а три інших закриті наметовим дахом. В центральному куполі із 8 вікон 4 закладені цеглою. Старий іконостас 3-ярусний [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 818 – 819].