Церква св. Трійці

У 1571 р. дідичка Яніна Полюбінська збудувала своїм коштом дерев’яну церкву і ериґувала парафію. 1 У акті візитації 1774 р. зазначено, що церква дерев’яна, крита соломою. 2 Під час регуляції парафіяльної сітки австрійською владою в кінці XVIII ст. приєднана, як філійна, до парафії в Пашенках. У 1854 р. церква згоріла і на її місці збудовано дерев’яну каплицю тієї ж посвяти. 3 У 1873 р. коштом уряду і громади зведено нову муровану греко-католицьку церкву, 4 з 1875 р. – православну. У 1875 р. відновлено окрему парафію. Церква ремонтована у 1890 та 1906 рр. 5 Після першої світової війни розібрана. 6

1. Mironowicz A. Podlaskie ośrodki i organizacje prawosławne w XVI і XVII wieku. – Białystok, 1991. – S. 75.

2. O греко-уніатских церквах б. Мельницкого благочинія (по материалам візитации благочиннаго Симеона Маркевича с 16. 10. 1774 по 24. 03. 1775 Г. // ХВЕВ, 1880. № 12.

3. Maliszewski М., Welik G. Unici Podlascy. Przewodnik Historyczny. – Siedlce, 1992.

4. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 585.

5. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 341, аркуш 23.

6. Kuligowski J. Rewindykacje świątyń pounickich w diecezji siedleckiej w latach 1918-1939. // Unici Podlascy. T. l. – Siedlce, 1996. – S. 335.