Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі твоєї нації

Люблін м

Люблін м

Розмір зображення: 800:400 піксел

У Любліні є багато місць пов'язаних з українцями та українською культурою. Деякі з них ми наводимо тут:

. Корогода Юрій (20.04.1900 – 05.12.1991) – хорунжий армії УНР, згодом професор вищих рільничих шкіл у Вроцлаві та Любліні, член Польської Академії наук (Похований разом зі своєю дружиною Марією Новацькою Корогода на Раковицькому цвинтарі в Кракові.

У 1955 році Люблінський католицький університет закінчив український мовознавець Михайло Лесів. Від 1981 він декан гуманітарного факультету Університету ім. М. Кюрі-Склодовської. З 1983 — професор університетів у Любліні (Католицького та ім. М. Кюрі-Склодовської). Від 1992 — завідувач закладу філології Інституту слов'янської філології цього університету та завідувач кафедри слов'янських мов Католицького університету.

Джерела:

Jacek Wysocki, Ukraińcy na Lubelszczyźnie w latach 1944–1989, Lublin 2011, 357 s.