Каплиця

Католицька каплиця на цвинтарі була у 1901 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 701 – 703].

На католицькому кладовищі зфотографував каплицю. Під час фотографування статуї підійшов до мене старий єврей, одрекомендувався головою сільради й потребував в мягких виразах документи, я показав, через деякий час підходить міліціонер й требує, щоб я негайно явився в район, бо того требує начальник району і незважаючи на те, що я показав документи він настояв, щоб я пішов. Довелось піти. Оказується, що це требував голова ГПУ, я їм учинив рознос і вони почали спочатку говорити, що мовляв їм округова й центральна влада не указ, що коли центр командірує й звертається за допомогою, то вони можуть і не дозволити, але потім почали говорити, що це вони спеціально й закликали мене, щоб дати допомоги, яка потрібна [Екскурсія на Поділля й Волинь 24 липня – 10 вересня 1926 року. Щоденник Данила Щербаківського. – “Пам’ятки сакрального мистецтва Волині на межі тисячоліть”, Луцьк, 1999 р., с. 19].