Церква Успіння

До 1725 р. на місці містечка, локованого в цьому році, існувало село Майдан. 1 Вперше церква в селі Майдан згадується у документах 1692 р. 2 У акті візитації єпископа Феліціана Володковича 1743 р. про церкву в Юзефові зазначено, що вона дерев’яна. 3 У 1749 р. священик був учасником Білопольсь-кого собору духовенства Холмської єпархії. 4 У акті візитації 1771 р. церква описана як дерев’яна з одною банею. 5 Під час регуляції парафіяльної сітки австрійською владою в кінці XVIII ст. приєднана до парафії Сопот. 6 Зачинена у 1835 р. і продана на торгах 1836 р. на будівельний матеріал. 7

2. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

3. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, sygn. 772, a. 161.