Документи

Юрій і Олександр Коріатовичі надають ґрунти і права міщанам, спровадженим до Камінця, 7 січня 1374 р. (В скороченні). [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Казимир записує шл. Івану Курилу 50 грив[ень] на маєтностях в Камінецькім повіті, 20 серпня 1448 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Король Казимир надає шл. Дашку і Сеньку маєтності в пов[іті] Камінецькім (1448 p.). [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Казимир позволяв Станіславу з Ходча викупити Камінецьке староство від Михайла Бучацького, 18 грудня 1461 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Казимир переносить і записує на Червоногороді 500 грив[ень], що Михайло Бучацький мав записані на Камінці, 31 серпня 1464 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Жиґимонт наказує камінецьким міщанам, аби не обминали львівського складу, 26 марта 1511 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Жиґимонт потверджує постанови комісарів, висланих наслідком спорів подільської шляхти з старостою камінецьким, в різних справах фіскальних і поліційно-адміністраційних, 6 марта 1518 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Жиґимонт потверджує камінецькому старості уважати, аби при торговельних зносинах Камінця з Литвою не поминали львівського складу, 24 січня 1526 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Жиґимонт оповіщає про звільнення міщан камінецьких від усіх мит, 17 марта 1543 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Жиґимонт Август поясняє порядок пропускання камінецьких міщан через митні комори, 20 марта 1550 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Жиґимонт Авґуст звільняє камінецьких міщан-католиків, русинів і вірмен від оплати мита, 15 марта 1553 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Жиґимонт Авґуст потверджує маєткові права однакові для католиків, русинів і вірмен м. Камінця і підсудність їх своїм юрисдикціям, 11 червня 1555 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Кор[оль] Жиґимонт [Авґуст] признає, що незаконно видав війтові з Камінецької волості охоронний лист протав його дідичів, 26 лютого 1556 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].