Городківка с

Історичні адміністративні поділи

За переказом, було місто Шумилів; татари його знищили, лишились одні трупи (м’ясо), від чого назване М’ясківка, а поляки переінакшили у М’ястківка [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Сотенне містечко Брацлавського полка в 1649 р.

Указ Президії ВР УРСР від 19 червня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Вінницької області області»: село М’ястківка іменувати село Городківка і М’ястківську сільраду — Городківська.

Довідка у Вікіпедії:

Церква Положення пояса богородиці була у 18 ст. – дерев’яна; десь у сер. 18 ст. захоплена уніатами. Розібрана десь 1809 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 818 – 819].