Могила матросів Дніпровської флотилії, 1941 р.

На Лук’янiвському цвинтарi столицi в 1983 роцi трудовим колективом Київського виробничого об’єднання iм. Ф.А. Артема було встановлено гранiтний пам’ятник морякам-днiпровцям. Це стела у виглядi морської хвилi, у центрi якої закрiплена бронзова дошка з горельєфними профiльними портретами трьох матросiв у безкозирках. Над нею контррельєфний напис: “Подвиг героїв безсмертний”.

Сама стела встановлена на двоступiнчастому постаментi. У заглибленнi постаменту вмiщена бронзова дошка з написом: “Матроси Днiпровської флотилiї Рябухiн Юрiй Миколайович 1922-1941 рр., три невiдомих матроси, полеглих навiки за честь, волю й незалежнiсть нашої Батькiвщини 19 жовтня 1941 р.”.

Лiворуч вiд пам’ятника закрiплений рiчковий якiр. [Калугін П.М. Пам’ятники морської слави в Україні. – Праці Науково-дослідного інституту пам’яткоохоронних досліджень, 2006 р., т. 1, с. 159 – 176].