2007 р. На вулиці Набережно-Хрещатицькій, 1-А археологи знайшли 10 поховань і капличку часів…

2007 р. На вулиці Набережно-Хрещатицькій, 1-А археологи знайшли 10 поховань і капличку часів Київської Русі

Дата: 12.07.2007

Знахідку помітили під час обов’язкових археологічних робіт перед забудовою на території заповідника “Стародавній Київ”, передає Радіо “Київ”.

“Подільською археологічною експедицією при Інституті археології Академії наук України проводились розкопки за адресою: Набережно-Хрещатицька, 1-А. Під час розкопок було знайдено на сьогоднішній день 10 поховань, які можна продатувати не пізніше, ніж серединою ХІІ століття. Частина цих поховань знаходилася в дерев’яній споруді-конструкції, яка дуже погано збереглася.

Але можна припустити, що це була невеличка капличка чи церква. Тільки подальші розкопки можуть відповісти чітко на запитання “що це було?”, – розповів молодший науковий співробітник Центру археології Києва Всеволод Івакін.

Джерело: Київська мiська державна адмiнiстрацiя