2011 р. Відомий київський юрист Катерина М’ясникова руйнує історико-архітектурну пам’ятку в…

2011 р. Відомий київський юрист Катерина М’ясникова руйнує історико-архітектурну пам’ятку в центрі столиці

20 Жов 2011

19 жовтня 2011 київські свободівці за проханням киян відвідали Голосіївський ЖЕК з приводу корупції його керівництва. Голова ЖЕКу Д. Л. Курочка закриває очі на незаконну забудову за адресою вул. Саксаганського, 103 та ігнорує скарги мешканців будинку.

Зараз ця пам’ятка знаходиться під загрозою знищення. Нещодавно на його даху почалось будівництво: мешканка останнього поверху, ігноруючи архітектурні норми, правила безпеки та права інших мешканців будинку. Відомий київський юрист Катерина М’ясникова, не маючи жодних дозволів, розпочала будівництво двох нових поверхів. Через надмірне навантаження старі стіни будинку почали руйнуватись і тріскатися.

Мешканці будинку звернулись зі скаргами до міліції. Однак начальник Голосіївського РУ ГУМВС в місті Києві капітан міліції О. В. Рожаєв 12 вересня постановив що “ніякі роботи на даху на даний час не ведуться”. Неймовірно, але саме цього дня будинок на Саксаганського, 103 будинок перевірив відділ пожежного нагляду, до якого мешканці також звернулись зі скаргами. Висновок перевірки категоричний: “у сходовій клітині влаштовані дерев’яні конструкції, які перешкоджають евакуації людей”. Крім того, головний інженер повідомив, що у разі продовження будівництва на даху, частина цегли над вікнами нижніх квартир може завалитися. Також він нагадав, що у фірми-забудовника досі немає проекту теплопостачання.

Був складений припис на усунення порушень вимог пожежної безпеки та переданий замовниці будівництва – М’ясниковій Катерині Андріївні та керівнику підрядної організації – директору ТОВ “Старбуд-2000″ Данилевичу С. А. Але постанова пожежної служби та скарги мешканців будинку були проігноровані.

Тому, заручившись підтримкою ВО “Свобода”, активні мешканці прийшли до голови Голосіївського ЖЕКу Курочки Д. Л., який надав незаконний дозвіл забудовниці на будівельні роботи. Згідно графіку, 19 жовтня у Курочки з 14 до 18 год – прийомні години. Однак, як не дивно, Курочки на робочому місці не було.

Заступник голови Київської свободи з політичних питань Юрій Ноєвий, який очікував на Курочку разом з мешканцями будинку, зазначив: “Справа забудови даху по вул. Саксаганського, 103 є очевидно корупційною. Катерина М’ясникова вирішила забудувати увесь дах будинку без жодних документів. Це вже призвело до руйнування стін споруди. Очевидно, що це рейдерство – нахабне, хамське, антилюдське. Цікаво, як це узгоджується із публічною діяльністю цієї жінки, адже вона – відомий київський медіа-юрист, турбується про свободу слова і демократію. Виходить, вона живе подвійним життям, що дозволяє їй заробляти і до цього дня мати хороше публічне ім’я.

Однак мешканці історичного будинку не збираються миритися із невиправною шкодою, якої завдає їхньому будинку незаконна добудова. Вони судитимуться і боротимуться за свій будинок. Вони просили свободівців допомогти у цій боротьбі і ми стоятимемо з ними пліч-о-пліч”.

Керівник прес-служби Київської “Свободи” Кирило Бабенцов додав: “Нажаль, ситуації подібні до цієї, не поодинокі. У сучасній державі люди, які володіють грошима, достатніми, щоби купити міліцію і чиновників, мають практично необмежені можливості. Інтереси простих українців їх не цікавлять. Єдині, хто можуть допомогти нам вийти з цієї ситуації – ми самі. Тільки коли широкі маси українців почнуть спільно і організовано боротись за свої права, тільки тоді ці права почне поважати влада”.