1975 р. Загальний вигляд з боку вул.Володимирсько-Либідської

Масик Володимир Ілліч (нар. 1917).

Палац культури «Україна». 1975.

Офорт з акватинтою. 28,3: 47,8. Дирекція художніх виставок УРСР, Київ.

Палац культури «Україна» відкрився 18 квітня 1970 р., в дні святкування 100-річчя від дня народження В. І. Леніна. Він стоїть на одній з найголовніших магістралей міста – вулиці Червоноармійській (колишній Великій Васильківській), що є продовженням Хрещатика. У Палаці відбуваються республіканські з’їзди і наради, міжнародні конгреси і конференції, урочисті збори, великі народні свята, кінофестивалі, виступи народних художніх колективів, виступи професіональних артистів. Розміри будинку в плані 50: 80 (90) м, висота 28 м, корисна площа 30 тисяч кв.м. Глядачевий зал Палацу має 3780 місць. Його довжина 54 м, середня ширина 48 м, висота 18 м. 1971 р. автори Палацу «Україна» – архітектори Є. О. Маринченко і П. Н. Жилицький – удостоєні Державної премії Української РСР ім. Т. Г. Шевченка.

Джерело: Крізь віки: Київ в образотворчому мистецтві 12 – 20 ст. – К.: Мистецтво, 1982 р., № 324.