2008 р. Скандальне будівництво на Жилянській поновили

Дата: 02.04.2008

Новий-старий скандал на Жилянській. Попри офіційну заборону горе-забудовник, що вже зробив мешканців одного з будинків безхатченками, без жодної компенсації продовжує будувати там же. Це може призвести до руйнації сусідніх будинків. Районна влада заявляє про мільйонні збитки та разом із мешканцями має намір апелювати до Президента.

Нагадаємо, торік через незаконне будівництво на вулиці Жилянській, 118, сусідній будинок тріснув навпіл. Його мешканців переселили до готелю. Вартість проживання – триста тисяч гривень щомісяця – сплачує район. Зі слів його керівника Віктора Пилипишина, забудовник ігнорує припис суду щодо компенсації цих грошей та постанову Міністерства регіонального розвитку та будівництва. Там на вимогу району ухвалили припинити небезпечне будівництво.

Мешканці та чиновники мізкують, як вплинути на забудовника. Вони закликають голову держави втрутитися у ситуацію. Тим часом 15-го квітня у районі обіцяють провести тендер між компаніями, які за гроші міста якнайшвидше зможуть забезпечити житлом відселенців.