2007 р. Київський театр оперети реставрують

Київський міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження про реставрацію та реабілітацію будівлі «Київського академічного театру оперети» з технічним переоснащенням і реконструкцією прибудови. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс, інформує прес-служба КМДА.

Будівля театру, який знаходиться за адресою вул. Червоноармійська, 53/3 у Печерському районі, є пам’яткою архітектури, яка проіснувала понад століття. За словами комерційного директора «Київського академічного театру оперети» Оксани Когут, запланована реставрація дозволить повернути оздоблення інтер’єру у стилі бароко, що був властивий Троїцькому народному дому, у колишньому приміщенні якого нині театр.

Усе технічне обладнання сцени практично не оновлювалося з часу заснування театру, тому його буде замінено на сучасне. Екстер’єр також реставрують і оформлять сучасним фасадним освітленням.

Як зазначив Денис Якович, кошти на відповідні роботи буде виділено з міського бюджету. Наразі вирішується питання про визначення виконавця робіт з проектування, реконструкції та реставрації.