Церква Вознесіння

Церква Вознесіння

Розмір зображення: 800:345 піксел

Лецовиця. Церква Вознесіння Господнього, 1995 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 664.

Лецовиця

Церква Вознесіння Господнього. 1997. (УПЦ)

Цегляну церкву на підвищенні Верхній Лаз збудовано у формі базиліки з притворами у східній частині.

Цегляна споруда з бетонним перекриттям має розміри 22: 9 м. Перший камінь було освячено 2 червня 1992 р., до червня 1997 церкву було завершено. Форму церкви запропонував священик Дмитро Сидор, а втілили його задум місцеві майстри Михайло Попович, Василь Плоскина, Василь Береш, Михайло Береш та інші. Разом із священиком будівництву сприяли куратори Михайло Андрійович та Михайло Михайлович Софілканичі. Всі вірники працювали на будівництві та дарували кошти.

Іконостас роботи чинадіївського майстра Івана Скиби встановили в 1996 р. Дзвони розмістили в одноярусній каркасній дерев’яній дзвіниці, вкритій бляшаним шатром. Збудували дзвіницю у 1997 р. вже згадані Михайло Попович, Михайло Софілканич та Василь Береш.