Церква Успіння

Перша церква в селі збудована коштом дідича Лева Верещинського у 1771 р. 1, але історик І. Крип’якевич перші згадки про церкву датує 1726 р. 2 Це була дерев’яна безверха будівля з ліхтариком і маківкою на гребені даху нави. 3 У 1873 р. перебудована інженером Атанасієм Шанковським та архітектором Томою Орловським. 4 Тоді ж імовірно добудована до бабинця дзвіниця. З 1875 р. – православна. У 1914 р. новопризначений єпархіальний архітектор Євген Чиж отримав указ імператора Миколи II на проектування і побудову в селі нової церкви, але на заваді стала перша світова війна. Зачинену після війни церкву зруйновано у 1929 р. 6

1. Лонгинов А. Червенские города. – Варшава, 1885. – С. 338.

2. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.