Боголюби с

Перша згадка: 1586 р. [Історія міст і сіл УРСР: Волинська область. – К.: 1970 р.].

Перейменування: до 1964 р. звалось Боголюби, в 1964 р. дано нову назву Першотравневе. З 1991 р. – знову Боголюби (Рішення про перейменування прийняла Верховна Рада України 18.03.1991 р. Рішення № 845-XII. Дата опублікування 01.05.1991 р., “Відомості Верховної Ради України” № 15, ст.182).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (18.03.1991, № 845-XII): Відновити селу Першотравневе Луцького району Волинської області колишнє найменування Боголюби.

Довідка у Вікіпедії:

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Волинської області»: хутір Боголюбська Ферма, Боголюбської сільської Ради, іменувати хутір Боголюбський. [Нині невідомий.]