Рокині смт

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Волинської області»: населені пункти Рокинівської сільської Ради — село Рокині Нові іменувати село Нові Рокині, село Рокині Старі іменувати село Старі Рокині, і Рокинівську сільську Раду — Старорокинівська. [Старі Рокині нині невідомі.]

Перейменування: стара назва Нові Рокині, нова назва Рокині [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Виконавчий комітет Волинської обласної Ради народних депутатів рішенням від 25 вересня 1989 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Луцькому районі відніс село Рокині до категорії селищ міського типу. Селищну Раду найменував Рокинівська.