2011 р. Костел Марії Магдалини у Львові будували за кошти громади

На прохання прокоментувати звернення Римо-католицької церкви у Львові до суду з вимогою передати їй приміщення костелу, мер Андрій Садовий на брифінгу сказав: “Це складний процес. Ми піднімали архівні матеріали – цей храм збудований коштом громади міста Львова. Є церкви, костели, які будувались коштом церковним, а ця споруда будувалась за кошти громади міста”.

Андрій Садовий зауважив: «Там є сьогодні органний зал, там кожну неділю відбуваються богослужіння. І я вважаю, що це прекрасне поєднання, щоб можна було і молитися і слухати прекрасні твори, які виконуються на органі. Тому, можливо, краще треба співпрацювати, систематизувати цю роботу. Для цього буду робити все можливе. Я не прихильник судів, буду робити все можливе, щоб врегульовувати це питання поза судом».

Як інформував ZAXID.NET, Римо-католицька парафія св. Марії Магдалини у Львові вимагає повернути їй костел. Відповідне звернення 5 жовтня релігійна громада скерувала до Київського господарського суду. Як запевняє настоятель парафії о. Володимир Кусьнеж, віряни хочуть, аби храм був постійно діючим і забезпечував потребу римо-католиків з великої частини Львова.

«Ми вислали позовну заяву до Київського господарського суду, щоб оскаржити право власності Львівської міськради на наш костел і повернути його релігійній громаді», – сказав отець.

На суд за підтримки небайдужих львів’ян вдалося зібрати 25 тис. грн. Парафія виступає за повернення храму релігійній громаді з одночасним збереженням можливості проводити там концерти духовної і класичної музики у тому обсязі, в якому вони проходять зараз.

Водночас заступник мера Василь Косів раніше заявляв, що цей костел – це сакральна споруда, яка, за постановою КМУ, не підлягає поверненню релігійним громадам.