2012 р. Військові знову спробують повернути будівлю, на яку претендує Музей визвольних змагань

Військова прокуратура Західного регіону України звернулася до Львівського окружного апеляційного суду, щоб повернути приміщення на вул. Лисенка, 23-а військовому відомству. Повідомив сьогодні під час прес-конференції генерал-майор юстиції Павло Богуцький, військовий прокурор Західного регіону України. “Наша позиція така – надлишкові військові містечка мали б стати предметом забудови житлом для військових. Лише у Львові на квартирній черзі перебувають понад 2 тисячі військовослужбовців”, – зазначив Павло Богуцький.

“Окрім того, є встановлений порядок передачі і відчуження військових містечок, нерухомості – за рішенням Кабміну, – додав військовий прокурор. – Що ж до будинку на Лисенка, 23-а, наша позиція ґрунтується на вимогах закону: якби було розпорядження КМУ, жодних запитань не виникло б. Але був лише лист командування ЗОКу, що вони не заперечують, проте це не той орган, який може приймати рішення та визначати долю війської будівлі”.

Наразі, з його слів, суд дійшов висновку, що військова прокуратура пізно звернулася з позовом до суду.

“Ми оскаржили таке рішення суду, адже звернулися тоді, коли дізналися по порушення”, – каже Павло Богуцький.

Нагадаємо, у грудні Личаківський райсуд Львова відмовив у задоволенні позову військової прокуратури Західного регіону, яка оскаржувала передачу у власність міста будівлі на вулиці Лисенка, 23-а.